pH-mérés borban

Bor pH-mérés AD-12 pH-mérővel

pH-mérés borban A borban való pH-méréshez, először is szükségünk lesz egy pohár borra, egy kalibrált pH-mérőre ( a mi esetünkben ez az ADWA AD-12 univerzális pH-mérő).
Ez a pH-mérő ( AD-12 ) méri és mutatja a hőmérséklet értékét és ami szintén fontos, automatikusan kompenzálja a hőmérséklet által kiváltott pH-érték változást.

Ha pontos eredményeket akarunk elérni, akkor előzetesen kalibráljuk a pH-mérőt két ponton: a pH 6,86 és a pH 4,01 puffer oldatokban ( ezeket a puffer oldatokat, a LABORNITE Kft. ajándékba adja a műszer vásárlása esetén, vagy megrendelhető a cég webáruházában- kattintson a képre és megnyílik a webáruház oldala).
Azért kell erre a két értékre ( vagy a pH 7,00 és pH 4,00) értékekre kalibrálni, mert így a mért érték a puffer közelébe esik és a mérési eredmény a legpontosabb.

Fontos a mérés után jól lemosni az elektróda felületét csapvíz alatt.

A bor pH-értéke általában pH 3 körül van.


pH-mérés sörben

pH-mérés sörben A sör pH-értékének a mérése

A kézi pH-mérővel ( ADWA AD-12) egyszerűen megmérhetjük a sör pH-értékét is.
Természetesen, ha pontos eredményeket akarunk elérni, akkor előzetesen kalibráljuk a pH-mérőt két ponton: a pH 6,86 és a pH4,01 puffer oldatokban ( ezeket a puffer oldatokat, a LABORNITE Kft. ajándékba adja a műszer vásárlása esetén, vagy megrendelhető a cég webáruházában- kattintson a képre és megnyílik a webárúház oldala).
Azért kell erre a két értékre ( vagy a pH 7,00 és pH 4,00) értékekre kalibrálni, mert így a mért érték a két puffer közzé esik és a mérési eredmény a legpontosabb.

Mérés után javaslom csapvíz alá tartani az elektródát és utána leöblíteni tiszta (de ionizált ) vízzel.

A sör pH értéke 4,4 körül van (ez függ a termék típusától is valamelyest.


pH-mérés lúgos vízben

A lúgositott vizek pH-mérése

pH-mérés lúgos vízben

A lúgos vizek pH-méréséhez a pH-mérőt már már a pH 6,86 és a pH 9,18 értékekre kell kalibrálni mérések előtt. Így érhetjük el a maximális pontosságot.

A lúgos vizek pH-értéke 9,0-9,5 között van általában, de a lúgos víz sűrítmény pH-értéke pH 12.
Figyelem! A sűrítményt javasolt hígítani fogyasztás előtt!
A gyártó legalább 10-szeres hígítást javasol. De a hígítás pontos értékét legjobb,ha pH-mérővel ellenőrzi.
Szerintem, a hígításra használt víz tisztaságától függ a hígításra használandó víz mennyisége.VIDEÓ a pH mérésről italokban - kattintson a képre!

pH mérés italokban. Videó.KÉRDÉSEI VANNAK? ÍRJON NEKÜNK!

Az Ön e-mail címe:

Üzenet: